Mon-Fri 09.00 - 17.00 1.800.456.6743

2016 Dutch Winner

Wilgis Schoffelmeijer


Na een spannende wedstrijd is een gespecialiseerd gehoorspecialist uitgeroepen tot beste audioloog van Nederland.

Wilgis Schoffelmeijer van het Hoorcentrum Westerkwartier in Zuidhorn heeft de begeerde titel van Audioloog van het Jaar 2016 in de wacht gesleept, nadat een hartverwarmende getuigenis van een van haar patiënten de beslissing van de jury in haar voordeel liet kantelen.

Deze wedstrijd – waarvan dit jaar de negende editie werd gehouden – wordt georganiseerd door Rayovac, een toonaangevende fabrikant van batterijen voor hoorapparaten*, in samenwerking met een dochteronderneming van Spectrum Brands Inc. genaamd Audio Infos, een toonaangevende publicatie voor de audiologiesector, alsook in samenwerking met de European Hearing Instrument Manufacturers Association (EHIMA), die de belangrijkste fabrikanten van hoorapparaten in Europa vertegenwoordigt.

De wedstrijd selecteert de beste gehoorspecialisten door patiënten in 10 Europese landen te vragen hun verhaal te vertellen over hoe hun audioloog hun leven heeft veranderd.

Een onafhankelijke jury bestaande uit leden uit de audiologiesector heeft tijdens de zomer honderden nominaties bestudeerd en heeft uiteindelijk Wilgis als winnaar verkozen.

Als docent had Arie Dekker, een patiënt van Wilgis, het steeds moeilijker om zijn studenten te horen. Na vruchteloos enkele audiologen te hebben geraadpleegd, klopte Arie aan bij Hoorcentrum Westerkwartier, de praktijk van Wilgis.

Arie zegt daarover: “Mijn eerste indruk van Hoorcentrum Westerkwartier was erg positief. Ze waren heel professioneel, stelden de juiste vragen en hielpen me bij alle nodige stappen.

Ik ben 61 jaar oud en ik doe mijn werk als docent opnieuw enorm graag en hoop dit nog vier tot zes jaar te kunnen doen. Mijn levenskwaliteit is beduidend verhoogd dankzij de expertise, vaardigheden en inspanningen van Wilgis. Ik kan me geen betere gehoorspecialist inbeelden.”

Jurylid Søren Hougaard van EHIMA zei: “Elk jaar ontvangen we talloze inspirerende verhalen en het is een fantastisch gevoel om het bewonderenswaardige werk van audiologen in heel Europa te kunnen vieren. In naam van iedereen bij EHIMA wil ik de winnaar van dit jaar van harte feliciteren en elke gehoorspecialist in Europa danken voor het ongelooflijke verschil dat ze uitmaken in het leven van hun patiënten.”

Paula Brinson-Pyke, Marketing Director van Rayovac, voegde eraan toe: “We zijn verheugd Wilgis als de winnaar van Nederland te kunnen aankondigen. Haar harde werk, toewijding, geduld en vriendelijkheid waren duidelijk, ondanks het feit dat het voor de juryleden elk jaar opnieuw een moeilijke beslissing is.

We doen dit al negen jaar en toch worden we elk jaar opnieuw overdonderd door de warme aanbevelingen die we ontvangen. De aanbevelingen tonen dat dit echt méér dan gewoon een baan is: de toewijding en zorg van de genomineerden is fenomenaal. “Audioloog van het Jaar” is een bekroning waar we trots op zijn en die we samen met onze partners EHIMA en Audio Infos blijven steunen. We kijken ernaar uit de algemene winnaar van Europa te kunnen bekronen tijdens de plechtigheid in oktober. Ik wens alle nationale winnaars veel geluk toe!”

De jury zal nu beslissen welke van de nationale winnaars van alle deelnemende landen zal worden verkozen tot Europees Audioloog van het Jaar. De winnaar ontvangt een geldprijs en een certificaat, dat in oktober zal worden overhandigd tijdens de jaarlijkse Evening of Excellence in Hannover.

Volg alle updates over de wedstrijd Audioloog van het Jaar via de website www.audiologistoftheyear.nl, volg Rayovac op Twitter via www.twitter.com/HearwithRayovac of volg ons op Facebook via www.facebook.com/HearingwithRayovac.