Mon-Fri 09.00 - 17.00 1.800.456.6743

Europees Audiologe van het Jaar 2019

TOEGEWIJDE BRITSE AUDIOLOOG DIE NET DAT BEETJE EXTRA HEEFT GEDAAN, WINT BELANGRIJKE EUROPESE PRIJS


“Ze kreeg de grootste glimlach die ik ooit had gezien.”

Een Britse audioloog is met een prestigieuze Europese prijs uit de gehoorbranche beloond voor haar grote toewijding aan patiënten.

Paula Cook van Aston Hearing in Amersham heeft de titel ‘Europese audioloog van het jaar 2019’ gekregen nadat ze enkele weken daarvoor al de titel ‘Britse audioloog van het jaar’ had gekregen. Paula heeft andere finalisten uit Frankrijk, Duitsland, Spanje, Nederland en Ierland verslagen omdat de jury enorm onder de indruk was van haar inzet om patiënten extra goed te helpen.

Paula was genomineerd door haar cliënt Heather Cooper, die nu in Turkije woont. Ze is daar met pensioen gegaan nadat haar man enkele jaren geleden overleed.

Paula wilde haar voormalige cliënt heel graag helpen toen ze door rugletsel niet meer goed kon communiceren met haar slechthorende buurvrouw Dora. Paula regelde dat ze haar zomervakantie in Turkije zou doorbrengen. Ze heeft daarbij haar audiologieapparatuur meer dan 3 200 km meegenomen en de twee gepensioneerden hoortoestellen aangemeten uit de voorraad van de kliniek, om zo kosten te besparen.

Heather zei het volgende over het moment dat haar nieuwe vriendin de hoortoestellen in kreeg: “Ze kreeg de grootste glimlach die ik ooit had gezien. En daarna werden we allemaal emotioneel. We zijn naar buiten gegaan en het strand op gelopen. Dora keek verbaasd en zei dat ze de zee weer kon horen en zich als herboren voelde.”

De wedstrijd wordt nu al twaalf jaar georganiseerd, door RAYOVAC®, een van ‘s werelds grootste fabrikanten van hoortoestelbatterijen*, in samenwerking met Audio Infos, een toonaangevend internationaal tijdschrift voor de audiologiebranche, de European Hearing Instrument Manufacturers Association (de Europese vereniging van hoortoestelfabrikanten – EHIMA) en de European Federation of Hard of Hearing People (de Europese organisatie die zich inzet voor slechthorenden – EFHOH).

De winnende inzending voor de Europese prijs is door een panel van juryleden geselecteerd. Het panel bestond uit professionals uit de gehoorbranche die uit de lijst van finalisten (bestaande uit de beste audiologen in elk deelnemend land, genomineerd door cliënten en hun families voor hun geweldige ondersteuning, service en zorg) een winnaar hebben gekozen.

In de nominatie van Paula heeft haar cliënt Heather uitgelegd dat, hoewel Paula heel vrijgevig en vriendelijk was, ze Paula vooral heeft genomineerd voor Audioloog van het jaar vanwege haar achtergrond en de redenen waarom ze het vak in is gegaan.

Ze beschreef de toewijding van Paula aan het helpen van haar eigen kinderen, die allebei dezelfde vorm van genetisch gehoorverlies hebben. Door deze aandoening heeft ze zich laten omscholen: “Ze raakte op elke mogelijke manier betrokken om er zeker van te zijn dat ze de allerbeste zorg en technologie zouden verkrijgen. Ze kwam zo vaak op de audiologieafdeling dat haar een baan is aangeboden en zo is haar carrière op het gebied van audiologie begonnen. Audiologie is echter niet slechts een carrière voor Paula, het is een echte roeping.”

Paula zei na het in ontvangst nemen van haar prijs tijdens een Evening of Excellence/netwerkevenement bij het EUHA Congress and Exhibition in Neurenberg (Duitsland) het volgende: “Ik wil graag alle audiologen die voor deze prijs zijn genomineerd, feliciteren. Iedereen had de prijs verdiend en ik vind het een eer dat ik ben geselecteerd.

Dit is een geweldige ervaring geweest … de felicitaties en blijdschap van collega’s, cliënten, familie, vrienden en bekenden hebben me enorm verrast.  Het leukste was echter nog wel de grote glimlach van mijn kinderen, Ellen en Michael, die heel trots zijn op wat we samen hebben bereikt; het is niet te beschrijven.

Het is echt een voorrecht om elke dag opnieuw mensen te helpen de wereld om hun heen te kunnen beleven en weer beter deel te nemen aan het gezinsleven. Ik lach en huil met veel van mijn cliënten. Iedereen bij Aston Hearing zet zich elke dag opnieuw uitstekend in en ik mag van geluk spreken dat ik met een dergelijk geweldig team werk.

Ik wil Rayovac graag bedanken voor het in de kijker zetten van ons beroep en ik wil Heather graag bedanken voor het delen van haar verhaal en de nominatie.  Ik hoop dat al deze verhalen uit de ‘echte wereld’ die dankzij RAYOVAC® door mensen zijn gedeeld in de afgelopen 12 jaar de toekomstige generaties audiologen helpen inspireren.”

Paula Brinson-Pyke, hoofd Marketing van RAYOVAC®, voegde eraan toe: “De wedstrijd Audioloog van het jaar is belangrijk voor RAYOVAC®. We vinden het belangrijk om het geweldige werk te erkennen dat gehoorprofessionals in Europa leveren zodat hun patiënten beter kunnen horen. Samen met onze sponsoren willen we Paula Cook graag benoemen tot Europese audioloog van het jaar 2019.

Jurylid en secretaris-generaal bij EHIMA, Stefan Zimmer, zei: “Elk jaar ontvangen we uit heel Europa vele interessante en hartverwarmende inzendingen. Wij zoeken als juryleden naar een audioloog die er echt uitspringt op het gebied van zorg voor patiënten en werkwijze. Paula heeft deze prijs verdiend omdat ze veel verder is gegaan dan de zorg die van haar wordt vereist in haar werk.”

Voor updates over de wedstrijd ‘Audioloog van het jaar’ van volgend jaar gaat u naar www.audiologistoftheyear.eu, vindt u ‘Audioloog van het jaar’ leuk op Facebook (www.facebook.com/AudiologistoftheYear) of volgt u ons op Twitter, via www.twitter.com/AOTY_EU.

De andere landelijke winnaars die kans maakten op de Europese titel, waren:

  • Frankrijk – Natasja Chetritt-Bonneyrat
  • Spanje – Laura Girón Mairal
  • Duitsland – Jens Warnecke
  • Nederland – Mariëlle de Heer
  • Ierland – Peter Maguire – Peter Maguire

*Op basis van de interne schattingen van bedrijven over wereldwijde marktaandelen.