Mon-Fri 09.00 - 17.00 1.800.456.6743

NEDERLANDSE AUDIOLOOG VAN HET JAAR 2017 IS BEKEND

“Al na een paar minuten wist ik dat ik op het juiste adres was. Meneer Lobato is ervaren, toonde begrip en kon zich goed inleven in mijn gehoorproblemen.”

 
NEDERLANDSE AUDIOLOOG VAN HET JAAR 2017 IS BEKEND
Toegewijd audioloog ondervond hevige concurrentie in de strijd om de meest begeerde prijs op zijn gebied.

Erwin Lobato, audioloog bij Annemiek’s Hoorstudio, is uitgeroepen tot Nederlands Audioloog van het jaar 2017.

De wedstrijd wordt georganiseerd door ‘s werelds grootste fabrikant van hoortoestelbatterijen Rayovac dat onderdeel is van Spectrum Brands Holdings Inc. Naast de trouwe partners Audio Infos en The European Hearing Instrument Manufacturers Association (EHIMA, de Europese vereniging van hoortoestelfabrikanten), heet Rayovac dit jaar een nieuwe sponsor welkom, The European Federation of Hard of Hearing People (EFHOH, de Europese organisatie die zich inzet voor slechthorenden). De wedstrijd is gebaseerd op nominaties van patiënten die uitzonderlijke zorg van hun audioloog hebben gekregen.

Om tien jaar lang topkwaliteit te vieren in de sector, kwam een groep van onafhankelijke hoorspecialisten deze zomer bijeen om uit een groot aantal Nederlandse inzendingen de uiteindelijke winnaar aan te wijzen.

Erwin Lobato werd genomineerd door Annelies, die beschreef hoe ze sinds haar negende een hoortoestel droeg na geboren te zijn met een gehoorprobleem. Op haar zeventigste had ze haar twijfels over digitale hoortoestellen en droeg ze nog steeds haar analoge hoortoestel. Totdat Erwin grote indruk op haar maakte met zijn ervaring, zijn begrip en zijn inlevingsvermogen.

In haar hartverwarmende nominatiebrief voor Erwin, schreef Annelies: “Al na een paar minuten wist ik dat ik op het juiste adres was. We hadden een heel lang en open gesprek, gevolgd door een grondig gehooronderzoek. Het hoortoestel werd in kleine stapjes aangepast en na 11 sessies hebben we nu een fantastisch resultaat.

“Ik hoor nu zelfs beter dan met mijn analoge hoortoestel, iets wat ik nooit voor mogelijk had gehouden. Ik red me nu in gezelschap, zelfs wanneer mensen in grote groepen allemaal tegelijk praten. Ik wil mijn oprechte dank uitspreken voor de ervaring, het geduld en de passie van meneer Lobato.”

Lidia Smolarek-Best, vice-voorzitter van EFHOH, zei: “Wij zijn heel blij deel uit te maken van een wedstrijd die zoveel vakmensen samenbrengt, om hun erkenning te geven voor hun levensveranderende prestaties. Er zijn geweldige audiologen die laten zien dat zorg verder gaat dan de spreekkamer.”

Paula Brinson-Pyke, directeur marketing van Rayovac, voegde eraan toe: “De prijs is niet alleen een eerbetoon, maar heeft ook een sleutelrol in de ondersteuning van het werk van winnende audiologen in Europa.

“Dankzij de steun van onze sponsors, hebben we wederom de eer de bijzondere prestaties van hardwerkende en toegewijde hoorspecialisten in de schijnwerpers te zetten. Voor ons 10-jarig jubileum hebben we een ongelofelijk groot aantal inzendingen ontvangen voor de wedstrijd, wat wijst op de hoge kwaliteit van de zorg in Europa.”

De jury zal nu beslissen welke van de nationale winnaars van alle deelnemende landen zal worden verkozen tot Europees Audioloog van het jaar. De winnaar ontvangt een geldprijs en een certificaat, dat in oktober zal worden overhandigd tijdens de jaarlijkse Evening of Excellence op de EUHA-beurs in Duitsland.