Mon-Fri 09.00 - 17.00 1.800.456.6743

1st December 2014

INTERVIEW MET EEN EERDERE WINNAAR


“Het belangrijkste aan mijn werk als audioloog is dat ik een verschil kan maken in de levens van mensen,”

aldus Jaspreet Bahra, de winnaar van de wedstrijd Audioloog van het Jaar uit 2013 in het VK en Europa.

JASPREET KIJKT TERUG OP HAAR JAAR ALS AUDIOLOOG VAN HET JAAR


Jaspreet, Bsc (Hons) Audiology RHAD, die werkzaam is bij Harley Street Hearing in Londen, heeft de grootste onderscheiding in de branche verkregen nadat ze was genomineerd door haar cliënt, de 29-jarige advocaat Warren Stapley, wiens inspirerende verhaal de jury heeft overgehaald om Jaspreet te benoemen tot de beste gehoorprofessional van Europa.“Ik ga er niet over liegen… Het was fantastisch! Het was een beetje overweldigend om zo vroeg in mijn carrière te winnen.
“Het is een uitstekende prestatie en ik heb erdoor veel naamsbekendheid gekregen. Ik word nu erkend als iemand die zijn werk goed doet. Het is ook heel fijn om te worden erkend voor iets waar ik elke dag opnieuw zo veel moeite in steek.”

Een jaar na het verkrijgen van de prijs is Jaspreet er klaar voor om andere audiologen aan te moedigen om zich in te zetten voor de wedstrijd, die wordt uitgevoerd in samenwerking met Rayovac, Audio Infos Magazine en European Hearing Instrument Manufacturers Association (EHIMA).

“Het winnen had positieve gevolgen voor de praktijk omdat de prijs erkent dat we hier goed werk doen,” aldus Jaspreet. “Wanneer cliënten naar de praktijk komen en het certificaat zien hangen, hebben ze er vertrouwen in dat ze goed zullen worden behandeld. Veel van de cliënten hebben me gefeliciteerd en dat geeft een goed gevoel!”

Jaspreet biedt graag advies aan iedereen die graag in 2015 de titel zou willen winnen: het achtste jaar waarin de wedstrijd wordt gehouden.

Ze zei: “Bij onze praktijk ligt er veel leesmateriaal in de wachtruimte dat mensen kunnen lezen terwijl ze wachten op hun afspraak. Ze kunnen het zelfs mee naar huis nemen als ze willen.

“We hebben niet geprobeerd om mensen te stimuleren om mee te doen, omdat dit juist het omgekeerde effect kan hebben, maar we hebben er wel voor gezorgd dat iedereen op de hoogte was van de wedstrijd en de prijzen, zodat we antwoord zouden kunnen geven op alle mogelijke vragen van cliënten.

“Het helpt natuurlijk dat de cliënten ook prijzen kunnen winnen! De winnende cliënt krijgt een geldprijs en een pakket elektrische producten ter waarde van ongeveer 550 euro.

“Daarnaast denk ik dat Warren, die mij had genomineerd, ook het gevoel heeft gekregen dat hij iets heeft behaald. Hij had er alle vertrouwen in dat ik zou winnen, terwijl ik dat niet had. Hij was dus niet zo geschokt door het nieuws als ik! Hij was erg blij met het feit dat ik had gewonnen.”

Warren heeft al last van gehoorverlies sinds zijn zesde levensjaar en heeft als gevolg Jaspreet genomineerd voor Audioloog van het Jaar. In zijn nominatie heeft hij uitgelegd hoe hij veel meer zelfvertrouwen heeft gekregen sinds het ontmoeten van Jaspreet. Jaspreet heeft hem nieuwe hoortoestellen aangemeten die echt een verschil hebben betekend in zijn leven.

Jaspreet zei: “Veel patiënten hebben vaak verminderd zelfvertrouwen omdat ze hoorproblemen hebben. Het geeft een heerlijk gevoel om te merken dat ik voor een verandering kan zorgen bij mensen. Voor mij is dit het belangrijkst: een verschil maken in het leven van mijn cliënten.

“Iedereen die graag wilt uitblinken, moet cliënten zien als familie en ze behandelen zoals je ook bij familie zou doen. Doe alles wat je kunt om te bepalen wat er mis is en zorg ervoor dat ze zich prettig voelen bij hoe jij ze behandelt. Je wilt dat ze een zo goed mogelijke ervaring hebben.

“Ik vind het fijn om goed onderzoek te doen en om de levens van cliënten te veranderen. Het winnen van de prijs als Audioloog van het Jaar was als het ware de kers op de taart.”